Puma - leírás, élőhely, életmód

A puma egy vadcsontot jelent, amely az Egyesült Államok és a közeli területek kiterjedésében él. Ez az állat a legnagyobb számú névvel rendelkező emlősként lépett be a Guinness-rekordok könyvébe. Ez egy szarvas tigris, egy hegyi oroszlán, egy puma, stb. Az angol nyelvű és a világ különböző népeinek szomszédos nyelvein körülbelül negyven név található. Államunk területén ezek az egyének mindenki számára ismertek a puma néven. Őrültek, vadak és nagyon veszélyesek.

Leírás és élőhely

  1. A család képviselői a nagy kategóriába sorolhatók. Külső jellemzőikben a jaguár riválisai. A test hossza elérheti az 1,7 mt. A faroknál ezek a számok automatikusan 2,4 m-re emelkednek. A marmagasságban az emlősök 70 cm-re nőnek, 100 kg testtömeggel. A férfi nemek egyének 25% -kal nagyobbak, mint a nők.
  2. A mellkasban és a nyakban lévő szőrzet piros színű. A fej szürke színű, és a fülek csúcsán a szőrszálakból készült ún. Sötétek, majdnem feketeek. Ha megnézzük az egyéneket, akkor a test alsó része megvilágosodik, és a teteje sötét.
  3. Néhány színkülönbség van, az állatok eloszlási területétől függ. Például a déli pampák és a trópusi övezetek lakói közel vannak a vöröses árnyalatokhoz. És azok, akik Észak-Amerikában élnek, több ezüstösek. A szőrzet lerövidül, sűrű, nem kiálló, egyenletesen, durva szerkezetű.
  4. Ezeket az emlősöket nagy és erős fogak jellemzik. Ezekkel meghatározható, hogy melyik korosztályba sorolják a ragadozót. Az egyén fangjai megragadják a játékot, míg a metszők a szövetek szakadására és a csontok repedésére szolgálnak. A farok kiegyensúlyozóként működik, segít fenntartani az egyensúlyt és gyorsan mozog.
  5. A test izmos, rugalmas. A nagy méret ellenére az állatok agilisak és agilisak. Ugyanakkor kecsesek és mértek, tiszteletben tartva a versenytársakat. A vezető az eset általános jellemzőivel összehasonlítva kicsi. Kerek formátumú. A mancsok rövidítettek, hatalmasak, vastag csontokkal, izmos. A hátsó végtagok erősebbek és fejlettebbek, mindegyik kézen 4 ujjal, míg az első lábaknak 5 ujja van.
  6. Ezek az állatok gyakori a különböző tájakban. Találkoznak az alföldi területeken, trópusi bozótokban, benőtt erdei övekben, vegyes erdőkben, valamint pampákban, alföldeken és még a tűlevelű területeken is. A hossza eléri Kanadát, és Észak-Amerikából származik. A múlt század elején ezek az állatok majdnem teljesen megsemmisültek az Amerikai Egyesült Államokban, de a lakosság részlegesen helyreállt.
  7. Ma a cougarok bizalmatlanok az idegenek iránt, és ezért túlságosan veszélyesek. Az emberek megpróbálják megszelídíteni az egyéneket, de rosszul teszik. A lakosság részlegesen felépült, hasonló lett a lynxek és leopárdok eloszlásában. Pumas szarvast vadász, és olyan területeken élnek, ahol étel van.

állapot

Загрузка...
  1. Az 1970-es évek eleje óta ezek az állatok hivatalos védelmi állapotban vannak. Ezek a manipulációk úgy lettek kialakítva, hogy megőrizzék az állatállomány számát minden lehetséges erőknél. Részben ez a sly-en történik. Tilos Amerikában tárolni a puma, de az orvvadászok mindig is voltak és lesznek. Ezek helyrehozhatatlan kárt okoznak a kereskedelemben.
  2. A lövöldözést azért is végzik, mert a puma gyakran megöli az állatokat. A helyi gazdáknak semmi sem maradt, hanem megragadják a fegyverüket. Azonban az egyének továbbra is szaporodnak, utódokat emelnek és elrejtenek az emberektől. Ők alkalmazkodtak azokhoz a tájakhoz, amelyeket még soha nem használtak. Az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén ezeknek az emlősöknek a száma folytatódott. Keleten és délen is váltak.

Az élet útja

Загрузка...

  1. Nyilvánvaló, hogy a puma vadon élő macskák. Az egymástól elkülönítetten vagy az utódokkal együtt a partnerek csak a párzási időszakhoz férhetnek hozzá. Amikor házas párok alakulnak ki, a párzási időszak megkezdődik, amit az egész szomszédsághoz tartozó hangos macskaszúszó bizonyít. Ezek az egyének válogatósak az élőhelyválasztás szempontjából, a karmok vagy a vizelet használatával megjelölik a területi tulajdonságok határait.
  2. Fontos, hogy a lakóhelyen az étel legyen, és ott is voltak menedékhelyek. A kedvenc helyek az erdők és a füves tömbök, amelyeket részben vagy egészben növényzetbe ültetnek. Ezek a ragadozók, ellentétben magukkal, nem próbálnak azonnal hatalmas területet foglalni. Ha elegendő az élelmiszer, akkor egy 70 négyzetméteres telken. km kb. 10 személyt telepített. A férfiak azonban több vadászterületet választanak, például 100-300 négyzetmétert. km. A női képviselők szerényebbek, költségük 40-200 négyzetméter. km, ez figyelembe veszi az utókor helyét.
  3. Az állatok az egyik helyről a másikra mozognak, minden az évszakától függ. Egy területen nem fognak télen és nyáron élni, mert szükséges az élelem megszerzése és az életkörülmények javítása. A nap folyamán pumas a napsütésben vagy a legtöbb időt félreeső helyen tölti. Az aktivitás éjszaka vagy alkonyatkor jelentkezik, amikor a vadászati ​​időszak jön.
  4. Ezek az emlősök olyan jól mozognak a hegyekben, hogy még a legösszetettebb természeti tájakkal sem zavarják őket. Úsznak, mászik a fák törzsén, leküzdik a kő akadályokat abban a reményben, hogy megtalálják a legjobb helyet a vadászathoz. Ugrás a magasságban körülbelül 2 méter, hosszúsága pedig 6 méter, ezek az állatok 50 km-re gyorsulnak. órakor
  5. Erősségük miatt a pumas a zsákmányt húzhatja meg, ami 6-szor nagyobb súlyú, mint maga az emlős. Ami a természetes ellenségeket illeti, gyakorlatilag nincs. A fiatal vagy öreg pumákat azonban farkasok, alligátorok vagy jaguárok csomagolhatják. A képviselt egyének megpróbálják elkerülni az emberekkel való találkozásokat, egyszerűen nem támadnak. Kivételek azok az esetek, amikor az emberek váratlanul megjelentek a közelben.

élelmiszer

Загрузка...

  1. Érdemes megjegyezni, hogy a ragadozók főleg alkonyatkor vadásznak. Leggyakrabban a puma csapdába ül, majd kiugrott, támadva az áldozatot. A macska azonnal megpróbálja megharapni a zsákmány nyakát, és hátra ugrik.
  2. Leggyakrabban ezek az állatok szarvasokat, jávorszarvasokat, patás állatokat, szarvasmarhákat és guanacókat vadásznak. A nagy macskák étrendjének alapja az állati eredetű élelmiszer. Gyakran ilyen személyek támadják az állatokat és még a macskákat és a kutyákat is.
  3. Emiatt az amerikai gazdálkodóknak erős ellenségességük és rosszindulatuk van a puma felé. Az egyének gyakran vadásznak nyulakat, kojót, rókát, mókust, mókust, egeret, halat, baromfiot és még rovarokat is. Ezen túlmenően a cougars mindig több áldozatot ölnek meg, mint amennyit enni tudnak.
  4. A természetből a pumasok lelkesedéssel rendelkeznek, így gyakran a armadillosok, kígyók, skunks és porcupinok is megrepednek. A nagy macskák megpróbálnak távol maradni a víztől, nem szeretnek úszni. Ha szükséges, halat is vadászhat.
  5. Gyakran előfordul, hogy a szóban forgó állatok elrejthetik a fűben, bokrokban és a hóban lévő élelmiszerhulladékokat. A macskák teljesen lefedik a húst. Gyakran láthatjuk, hogy a keselyűk folyamatosan figyelik a pumákat, aztán a sárgarépát eszik.
  6. A keselyűk mellett a coyoták, rókák és más ragadozó állatok is megőrzik az ételt. Érdekes módon az ókorban az indiánok találtak ilyen gyorsítótárakat, és elvették a vadon élő macskák húsát. Így az embereknek nem kell vadászniuk.
  7. Különben meg kell említeni, hogy a pumák kitartással és erővel rendelkeznek. Az ilyen macskák nagy távolságra húzhatják a zsákmányt. Ebben az esetben az áldozat tömege meghaladhatja a puma súlyának ötszörösét. Gyakran a férfiak hetente 1 szarvasot ölnek meg. Ennek eredményeként több napig elrejtheti a hasított testet és táplálhatja.
  8. Előfordul, hogy más állatok találják meg a gyorsítótárat, ami a pumát újra vadászni kényszeríti. A szóban forgó egyének azonban soha nem fogják táplálni magukat olyan hústól, amelyet más ragadozók gyűjtöttek össze. A puma csak azt az áldozatot fogja megenni, amit maga ölte meg.

reprodukció

Загрузка...

  1. Ami a házassági időszakot illeti, ez nem tart sokáig. Pumas csak pár hétig kezd párosodni. A párzás után eltérnek egymástól. Sőt, csak azok a magánszemélyek, akiknek saját telkek vannak, elkezdnek tenyészteni. A férfiak több nőstényt is impregnálhatnak a legközelebbi terepen.
  2. A párzás után a nőstény körülbelül 3 hónapig tart utódokat. Az egyik alom 2-6 kölyök lehet. Vakok és tehetetlenek. Csak 10 nap elteltével a csecsemők látják a látványukat. Kinyitják a fülüket, és fokozatosan elkezdnek kitörni a fogakat. A kölykök színesek.
  3. Először a nő megvédi az utódokat, és nem is hagyja, hogy bárki láthassa. 1 hónap múlva az anya az első gyalogláshoz veszi a fiatalokat. A szilárd utód utódok 2 hónaptól kezdik el enni. A kölykök körülbelül 2 éves korukig maradnak anyjukkal. Ezt követően teljes felnőtt életet kezdnek.

A Pumas nagyon érdekes vad macskák. Kezdetben a fiatalok megpróbálnak csoportokban tartani. Amint teljesen függetlenné válnak, részei. A vadon élő macskák 18 évesek. A fogságban ez a szám valamivel több.

Videó: Puma (Puma concolor)

Загрузка...

Népszerű Kategóriák

Загрузка...