Stump - leírás, élőhely, érdekes tények

Rod penochka több mint ötven faj. Ezek apró énekes madarak. Először szláv klánoknak minősítették, de a tudósok úgy döntöttek, hogy elkülönítik őket külön családként. A tuskók minden típusa nagyon hasonlít egymásra, és ezek közötti különbségek jelentéktelenek. Különbözőek lehetnek például a tollazatban, vagy színes csíkok jelenlétében.

A tuskók eloszlása ​​és élőhelye

Baba-botok a leggyakoribbak Kelet-Ázsiában, de Afrikában és az Eurázsia egész kontinensén is gyakoriak. Ezek a kis madarak, bár hasonlóak a hozzátartozóikhoz - szlávok, még mindig számos különbséggel rendelkeznek: csőrük vékonyabb, a mancsuk hosszabbak és a farok rövidebb. A paprika színe sárga és zöld, barna színű. Ezeknek a madaraknak a teteje sötétebb, mint a has.

A madarak fő adagját kis rovarok képviselik. Rovar lárvákat is elfogyaszthatnak, a nyár és az ősz végén az erdőben növekvő különböző bogyók megjelennek a menüben. Ez a madár rovarok ellen vadászik, sűrű lombozatban, a közeli levegőben repül. A csajnak naponta meg kell enniük az egyharmadának megfelelő élelmiszer mennyiségét. Ősszel, hogy télen készítsen állományokat, a madár még többet eszik.

Az erdők a vaddisznók fő élőhelyei, de cserjék sűrűjébe is repülnek. Ezeknek a madaraknak megfelelő erdők lehetnek lombhullató és tűlevelűek. A csibék vándorlóak - fészkelnek és tenyésztik az Eurázsia erdős régióiban, és Afrikában töltik a télet, és ott maradnak az esőerdőkben egész szezonban.

A penochek típusai

Sok fajta vadász van, de a leggyakoribbak a következők:

  1. Broscheka penochka. Ez egy 11 cm-es testhosszú kis madár, és nem véletlenszerűen kapta meg a nevét - az arcon egy speciális vörös színű. A zöld-szürke szín mellett a has könnyű. A madár lábai sötétek. Nagy népesség Afrikában él.
  2. Laura honeycake. Ezt az afrikai erdőkből származó fajokat felfedezte Boulton, az amerikai ornitológus felesége. Tulajdonképpen neki tartozik neki a neve. Laura csecsemőcsonkja gyakori Tanzániában, Angolában, Zambiában és Kongóban.
  3. Csilpcsalpfüzike. Az Eurázsia egészében vegyes és tűlevelű erdőket kedvel. Ez a faj igen északi régióban található. Téli mozog az afrikai kontinensre, Dél-Ázsiára és a meleg mediterrán országokra. A szárny hossza 12 cm-re nő, és tömege 8 g. A párzási időszak alatt és a fészkelési időszak alatt a madarak színe megváltozik. A hátsó barnásszürke lesz, és a nyugati alfaj csonkjain is van egy olajfesték. A has világos, sárgás átmenetet képez az oldalakon és a mellkason. A chiffchaff csőr és lábai sötét színűek. A szem fölött világos, fehér csík áll. Ősszel a madarak színe sötétebb, a sárga szín eltűnik a mellkasról és az oldalról.
  4. Bumcsapó. Ez egy közepes méretű madár, amelynek testhosszúsága közel 14 cm, szárnya 21 cm-es, a tenkovkahoz hasonló, de ezek a madarak különböző módon énekelnek. A borjú teteje zöld színű, közelebb az olíva árnyékhoz, a has világos, sárgás fényű. Sárga is jelen van a mellkason, a torokban és a csíkokon a madár szemei ​​közelében. Az ilyen sóka tömege körülbelül 10 g, Európában él, de Afrikába repül, hogy télen töltse.
  5. Svetlobryuhaya penochka. Habitat - Közép-Európa nyugati területei. Téli táj - Afrika, a Szaharától délre. A könnyű hasú chiffchaff testmérete 11 cm. A madár súlya kb. 8 g, a szárnyak 21 cm-re terjednek, ennek a fajnak a madarakra jellemző színe barna és világos has. Ez fehér szemöldökkel van ellátva.
  6. Rattle gummy Közös madár Európában. A taiga és a mérsékelt éghajlati övezetek területén él. Téli csörgők, mint a fajok legtöbb képviselője, Afrikába repül. A madár teste kb. 12 cm hosszú, átlagos súlya 12 g, szárnyai 23 cm szélesek, zöld háttal kiemelkedik, a mellkas jellegzetes sárga-fehér színű. Ennek a csonknak az énekében popping hangok vannak, ami az oka ennek a névnek.
  7. Barna stump. A madár 15 cm hosszú és Kelet-Ázsiában él. A hátsó toll sötétbarna árnyalatú. A sifon csője éles, de rövid, a farok kissé lekerekített. Sötét színű mancsok. A madár szeme sötét és világos csíkokkal van kiemelve, a vázlat fehér színű. A tompa hasa sötétebb mellré válik. Krémes árnyalat a madár alsó részén és oldalán.
  8. Vastag-számlázott chiffchaff. A madár tömege körülbelül 12 g, mérete 11 cm, ennek a szemnek a színe barna-olíva. A név a vastag csőrének köszönhető. Élőhely - Ázsia keleti erdők.
  9. Korolkovaya penochka. Ilyen fonóka esetében a súlya mindössze 8 g, a test hossza körülbelül 11 cm, a hasa világosabb, mint a hátsó, ami zöldes színű. Van egy jellegzetes sárga csík a fejen és könnyű csíkok a madár szárnyain. Kínában, délen, valamint Kelet-Szibériában és Mongóliában elosztva. Hibernált ez a faj, másokkal ellentétben Indokinába repül.
  10. Édes eper. Kelet-Ázsiában él. Ez egy 15 cm méretű szárnyú madár, amelynek hossza körülbelül 12 cm, a könnyű eper súlya 4 g és 9 g között változik. Egy zöld színű hátsó rész, olíva árnyalattal, könnyű csíkokkal. A szinte minden csípőre jellemző hasa fehér-sárga. A fekete áfonya megkülönböztető jelei a csőr, sárga alapja és vöröses mancsai.
  11. Északi füzike. A madár egyedülálló jellemzője, hogy a szárnyakon kiemelkedő lendületű kerekek és csíkok jelennek meg, amelyek könnyebbek, mint a fő szín. A toll zöld, szürkés árnyalatú, könnyebb a hasán. A test 12 cm hosszú, széles eloszlási területtel rendelkezik: Skandinávia, Oroszország, Mexikó, Dél- és Közép-Ázsia, Mongólia, Korea.
  12. Zöld farkas. A madár hátsó része olíva csillogással zöldre festett. Halvány szürkés, világos. Elosztva az Eurázsiában. A szemek sárga szemöldökkel és sötét csíkkal vannak kiemelve. Madárméret 11 cm, súly 8g. A mancsok barnásak és szárnyuk 19 cm körül van.
  13. Könnyűfejű penochka. A nemzetségre jellemző szín - zöldes és világos has hátulja. A könnyűfejű chiffchaff nagysága körülbelül 11 cm, és körülbelül 9 g súlyú. Az ázsiai országok a kedvenc élőhelyek.

Ezeknek a madaraknak minden fajában nincs különbség a férfiak és a nők között, azaz nem létezik szexuális demorfizmus. A fiatal egyedeknek és az érett madaraknak nem is különböznek a megjelenés.

Baba otthon marad

Загрузка...


Ez a kis és nagyon aranyos madár otthon tartható. A gondoskodás egyszerű. Először a ketrecben levő bábok nyugtalanok lesznek, így a tetején egy ronggyal kell fedni őket. Könnyen szállítják a fogságban lévő tartalmat. Két héten belül a madár megszerezni fog, és akár a ketrecből is felszabadulhat.

A csibék általában barátságosak, nem agresszívak, és más fajokkal is együtt élhetnek. Ugyanakkor nem ajánlott több férfit helyezni ugyanazon a területen - a verseny a nő miatt kezdődik.

A madarak kényelmes létezéséhez a botokat olyan ketrecbe helyezik, amelyen ülhetnek, egy tálat és valamilyen kapacitást, hogy fürdeni tudjanak. Ha egy pár ketrecben él, akkor házat szerveznek. Egy ilyen ház helyett építőanyagot adhat a madaraknak, amiből fészket építenek maguknak: fű, moha és levelek.

Amikor eljön az idő, a női chiffcha körülbelül 7 darab kis könnyű tojást tartalmaz. Két hétig ül a tojáson, és a keltetés után még két hétig táplálja a csibéit.

A madár nem válogatós az ételről. Fogságban különböző kis rovarokat is táplálnak, beleértve az étkezési férgeket, és néha bogyókat és gyümölcsöket is. Penoch szereti az éneklésüket, ami az év folyamán elégedett.

Hab tények

Загрузка...

Ezek a madarak meglehetősen elterjedtek, de érdekesek. Néhány tény az ürülékről:

  1. Elég sokáig élnek, közel 12 éve.
  2. Mielőtt délre repülne, a madarak súlyosan táplálkoznak, és színe barna lesz.
  3. Európában összesen 40 millió pár van.

A Penochka nagyon különböző hangokat és kellemes dallamot énekel. Minden fajnak saját egyedi dala van. A Chiffchaff tonykovka hangokat ad, amelyek hasonlítanak. A dalban lévő jellegzetes tőkehal mellett a boszorkánybőrnek is szomorú hosszú sípja van. Emlékezetes irizáló trillek a zöld chiffchaffon. Hangja hangos és világos. Egy nagyon dallamos és kellemes sípszó tavaszi béka. A vadon vagy a ketrecben ezek a kis madarak mindig örömmel énekelnek.

Videó: warbler (Phylloscopus)

Загрузка...

Népszerű Kategóriák

Загрузка...