Aranyszőrű pingvin - leírás, élőhely

Az aranyszőrű pingvin nevét a fején lévő jellegzetes árnyalat miatt kapta meg. Ezek a gyönyörű családtagok megkülönböztethető külső adatokkal versenyezhetnek. Ezenkívül szórakoztatóak és érdekesek a tanulás szempontjából. Sok fotós és kutató örömmel lép be a pingvinek természetes élőhelyébe, hogy megnézze őket, és lenyűgöző anyagokat készítsen.

Az űrlap jellemzői

  1. A madarat először 1837-ben írta le németországi természettudós. Ő volt az, aki érdekes szokásokkal észrevette a meztelen teremtményt. Kezdetben ezt a pingvint egy közös családnak tulajdonították, de idővel az egyének külön osztályba soroltak.
  2. Ha követi a számos tanulmányból származó adatokat, akkor a madár legközelebbi fickója királyi típusú pingvinnek tekintendő. Természetesen a második faj nagyobb és masszívabb, de egyébként hasonlóak.
  3. Több mint 1,5 millió évvel ezelőtt előfordult az első mutáció, a madarakat megosztották, és megjelenése megváltozott. Ma ezek az egyének teljesen másnak tűnnek, a család aranyszőrű tagjára koncentrálunk.

tartózkodás

  1. A vizsgált fajok faja az Antarktisz partján él. Szeretik élni a szigeteken, amelyek az antarktiszi öv fölé nyúlnak. Egyéb kivételek közé tartoznak a végtelen hótömegű síkságok, amelyek nem teszik lehetővé a vízhez való hozzáférést.
  2. A természetüknél fogva a pingvinek élnek gyarmati, így nagy családokban élnek. Ezeket Dél-Chile, valamint az Orkney-szigetek és az Antarktiszi-félsziget találkoznak. A szakértő szerint ezek az egyének Új-Zélandon, Ausztráliában, Brazíliában és Afrikában találhatók. De az állományuk kicsi és instabil.
  3. Ha egy adott lakóhelyet figyelembe vesz, a gyönyörű tollas barátok inkább a sziklás terep közelében helyezkednek el. Ott fészkeket építenek, életük nagy részét töltik, az ellenségektől elrejtik a természeti környezetben.
  4. Mivel korábban már említettük, hogy ez a faj gyarmati eredetű, az egy családban élő egyének számát tisztázni kell. Figyelem, ez elérheti az 1,5 milliót és még többet. Ezért a pingvinek egy maroknyi és gyakran ellenséges a területre.
  5. A fiatal állatok nem olyan konfliktusok, mint a felnőtt madarak. Az utóbbi gyakran küzd, mert megpróbálják kiválasztani a legjobb helyet egy otthon építéséhez. Érdekes, hogy a család élőhelyéről egy kellemetlen halak szaga származik.
  6. A társadalmi aktivitás meglehetősen fejlett, a madarak felkiáltásokkal és gesztusokkal kommunikálnak. Sok hang van az arzenáljában, mindegyikük valamit jelent. Amikor a párzási időszak kezdődik, a férfi énekel, és ezért felszólítja a nőstényeket. A nők összegyűlnek egy halomban, és a férfi választja az egyiket, és elkezdi a táncot.

leírás

  1. Ennek a nemzetségnek az egyénét nagy általános jellemzői jellemzik. Természetesen nem tud versenyezni a király pingvinekkel, de nem is kicsi. Így a növekedés szempontjából a madár 70 cm-re nő, de nagyobb képviselők is voltak.
  2. A nemek közötti különbségek jelen vannak, a férfi képviselők valamivel nagyobbak, mint a nők. Érdekes jellemzője ezeknek a madaraknak. A testtömege az évszakától függően változik. A párosodás közben is súlyosan megrepedt. Általában a tömeg 3-6 kg.
  3. A fiatalkorúak ennek megfelelően kisebbek, de gyorsan növekszik a zsírtartalékok. Mielőtt a molt elkezdődik, a pingvinek kb. 6 kg súlyúak, majd 1,5-2 alkalommal fogynak. Kezdetben ezeket a madarakat harci, nem aranyszőrűnek hívták. Ez annak köszönhető, hogy a fejen jellemző, a sárga-narancssárga árnyalattal pigmentált fejtető.
  4. A csúcs a szemöldök felett van. Ez a faj jellemzője. A csőr erős és elég nagy. A narancssárga színárnyalattal barnás színű. Enyhén lehajolt, mint egy karom.
  5. Az összes többi paraméter esetében ezek a pingvinek alig tűnnek ki hasonló személyek körében. Ők szinte az egész testen kék vagy fekete színben vannak festve. A has és a nyak fehér. A mancsok rózsaszínek, mint a szárnyak alatti terület.

adag

  1. Ne felejtsük el, hogy e faj személyei a ragadozó madarak közé tartoznak. Nem tudják, hogyan kell repülni, de ez nem akadályozza meg, hogy kiváló vadászok legyenek víz alatt. Prim, amit pingvinek csinálnak eléggé sikeresen.
  2. A felnőttek teljes mértékben képesek 65 méternél nagyobb mélységbe merülni, ugyanakkor akár 3 percig is oxigén nélkül lehetnek víz alatt. Ezen túlmenően, a vadászat és a vízbe merülés előtt a pingvinek kis mennyiségű köveket gyűjtenek a szájukba. Ennek következtében a további súly lehetővé teszi a ragadozók számára, hogy gyorsan elmerüljenek a vízbe.
  3. Gyakran az aranyszőrű pingvinek kis halakra vadásznak. Ők is élvezik a rákfélék és a tintahal ételeit. Ha a másik oldalról nézed, akkor az utódok etetése közben a szülők kicsi puhatestűeket és planktonokat hoznak.
  4. A probléma az, hogy a fiatalok teste meglehetősen gyenge, és még nem teljesen megerõsödött. Ezért a csibék egyszerűen nem képesek megemészteni a nagyobb ételeket. Ez az oka annak, hogy elmondhatjuk, hogy a szülők különleges "kisbabát" biztosítanak a fiatal állatoknak.

Érdekes tények

  1. A vizsgált egyének nem szerepelnek a Vörös Könyvben, de ez a faj védett. Úgy gondolják, hogy az aranyszőrű pingvinek nagyon sérülékenyek.
  2. Ugyanakkor, ha a helyzet nem változik, az ilyen személyek a Vörös Könyvbe kerülnek. A madarak elpusztulnak, főként azért, mert az egész bolygó nagy ökológiát szenved. Konkrétan a pingvinek a globális felmelegedés kedvezőtlen hatással vannak.

Ezek az egyének egyediek és védettek, mint olyan fajok, amelyek eltűnhetnek. Az a tény, hogy a pingvineknek kevés természetes ellensége van, elpusztítják az egész bolygó ökológiájának súlyosbodása. Ritka esetekben a pecséteket és a gyilkos bálnákat megtámadják.

Videó: 10 tény a pingvinekről