Szakállas (bárány) - leírás, élőhely

A szakállas férfi reprezentatív madár, amely a sólyom családhoz tartozik. Ezeket az egyéneket keselyűként osztályozzák, különböznek a szokásos madaraktól, kivéve a hajótest és a nyak tollazatát. A hegyes szárnyak, ék alakú farok és erős karmos mancsok is vannak. Amikor egy szakállas férfi felemelkedik, az egész megjelenése félelmet kelt. De nem fogunk messzire eljutni, nézzük meg az összes funkciót.

leírás

A vizsgált fajtacsoportok egyéniségei meglehetősen dimenziósak, testtömege elérheti a 7,5 kg-ot. A leggyakoribb madarak súlya 5-6 kg. Ami a szárnyszárnyat illeti, ezek a számok meghaladják a szokásos emberi határokat, és 275-300 cm, az egyének maximálisan 1,2 m-re nőnek.

A felnőtt madarak a nyakban, a fejben és a hasi területen fényesek. Lehet fényes vörös és bézsbarna. Minden nem a nemtől, hanem az életkortól függ.

A szem környékén fekete foltok vannak. A csőr környékén, vagy inkább alatta van egy fekete gerenda és toll. Az utolsó ördög számára a madár megkapta a végső nevét. Mert ez a csomó hasonló a szakállhoz.

A bemutatott fajokban a hát barna színű, ezüstös zárványokkal. A szem irisza sárga vagy fehér, piros szegély van. Ha a madarak fiatalok, ez a perem barna lesz.

A farok ék, hosszúkás és zavaros. A mancsok szürkeek, a csőr szürke és kékes. A fiatal részvények barna színűek, szürke tollakkal. A fiatal madarak sötétek, de a hashártyája könnyű. A hátoldalon fekete tónusú folt van. Csőr kék, sötét területek végén. Mancsok zöldes kék árnyalattal.

élelmiszer

  1. Ezek az egyének ragadozó jellegűek. A sárgarépát táplálják, fogyasztják a hulladékzónában található állatok csontjait (a lakóépületek melletti szemetes konténerek). Ebből az őrleményből, nyúlból, baromfiból és más típusú kisállatból is táplálkoznak.
  2. Ha az egyén éhes, de nem közeledik, akkor haldokló háziállatokat keres. Aztán befejezi őket hatalmas szárnyaival. Ez a trükk nem büszkélkedhet a madarakkal.
  3. A ragadozó hátulról támadja meg a választott zsákmányt, aztán rajongó alakjaként szárnyait szétnyitja, és szó szerint a játékot veri. Megüt az utolsó fújás, és a lehető leghamarabb megpróbálja elhúzni a zsákmányt a mélységbe. Általában az ilyen összehúzódások halálban végződnek, majd a szakállas ember biztonságosan eszik.
  4. Ha az emlősök kicsi, a madár a zsákmányt részlegesen felszakítja és lenyeli, gyapjúval, csontokkal és még karomokkal együtt. A medvék csak akkor állnak a középső emlősökbe, ha nagyon éhesek.
  5. Összefoglalva a fentieket, ezek a madarak mindig a csontokat részesítik előnyben. Az egyének szívesebben fogják megragadni a koponyát, dobják egy szikláról a mélységbe, hogy a csontokba szakadjon. Aztán összegyűjtik a maradékot.
  6. Amikor a fiatal állatok körülbelül 2 hónaposak, a madarak körülbelül 18 cm-re nőnek, ilyen mutatókkal már bemutatták az első vadász-ösztöneiket, lenyeli a bordák bordáit, vagy kecske-csigolyákat fogyaszt. A gyomorban a megnövekedett savasság miatt az ilyen élelmiszer könnyen emészthető.

terjedését

  1. A madarak gyakrabban fordulnak elő Afrikában, nevezetesen a déli és keleti régióban. Ázsiában és Európában is találkoznak. Ha figyelembe vesszük a terjesztést Oroszország területén, találkozunk az egyénekkel az Altai Területen és a Kaukázusban. Ezek a madarak jól éreznek magukat az Alpokban.
  2. A szakállas ember egy sziklás madár. Nem fél a magasságtól, nagyszerűnek érzi magát a levegőben és a hegyek tetején. Ott lakik, ahol az emberek nem tudnak. De amikor éhes, menj le az alföldre, és nézd meg az ételt biztonságos helyen.
  3. Röviden jellemezve a helyet, mondjuk a következőket. A szakállas férfiak fél kilométeres és 4000 méteres magasságban telepednek le. Vannak azonban olyan esetek, amikor az egyéneket feljegyezték, akár 7 kilométeres magasságban.

reprodukció

  1. Érdemes megjegyezni, hogy e faj képviselői monogámiák. Ezek a madarak élnek egész életüket egy partnerrel. Az egyének fészket építenek kényelmes helyeken. Ugyanakkor a lakás mérete valóban lenyűgöző.
  2. Gyakran a madarak fészket építenek olyan helyeken, amelyek nagy magasságban találhatók a hegyekben, a sziklák, a barlangok vagy a túlnyúló sziklák alatt. Külsőleg a lakás szárított gallyak, régi csontok és csomók plexusaként néz ki. A fészek magassága 1 m.
  3. A lakáson belül a képviselt egyének a szárított fű és a saját tolluk alját sorolják be. Állati szőr is jelen lehet. Külsőleg a fészket fehér székletrétegek jellemzik. Ezen túlmenően, a lakóház közelében mindig vannak maradványok a felnőttek által az utódaikhoz hozott élelmiszerekből.
  4. A vizsgált egyének fészkelése meglehetősen korai. Az élőhely egyes területein már decemberben is helyettesíthetők a párok, akik erre készülnek. A női első fektetése januárban történik. Érdekes, hogy a nőstényben 2 tojás található. Az egyiket a szülők azonnal elpusztítják.
  5. A második tojástermék körülbelül 2 hónapot inkubál. Érdemes megjegyezni, hogy kerek formája legfeljebb 9 cm. Ebben az esetben a tojás színe változhat, a foltok nem mindig jelen vannak. Csak a nőstény foglalkozik az utódok inkubálásával. Amint megszületik a csaj, mindkét szülő táplálja.
  6. Abban az időben, míg a csaj növekszik, a szülők nemcsak ételt kapnak, hanem egész idő alatt melegítik. Gyakran a babák 2 hónapig maradnak a fészekben. További 4 hét elteltével a csaj már megpróbál repülni.

A szakállas madarak egyedülálló ragadozó egyedek. Mint felnőttek, némaak. Csak a csibék kezdik egy darabig. Ez akkor történik, amikor egy baba éhes. A fiatal növekedés három hónapos korától kezdődik.